Пролисок


19:52
Інвалідність на переогляді

Торік були скасовані періодичні повторні огляди для деяких осіб з інвалідністю, зокрема зумовленою анатомічними дефектами та необоротними порушеннями функцій організму. Але для решти зберігається необхідність підтверджувати групу інвалідності.

Нардеп Валерій Писаренко пропонує внести зміни до ст.7 закону «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» (проект № 10460) задля вдосконалення порядку переогляду стану здоров’я осіб з інвалідністю.

Так, відповідно до п.22 Положення про медико-соціальну експертизу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 3.12.2009 №1317, повторний огляд осіб з інвалідністю з нестійкими, оборотними змінами та порушеннями функцій організму з метою визначення ефективності реабілітаційних заходів, стану здоров’я і ступеня соціальної адаптації проводиться раз на один — три роки.

Натомість у проекті пропонується на рівні закону встановити, що такі переогляди як для дорослих, так і для дітей повинні проводитися не частіше від одного разу на 3 роки. Винятки можуть мати місце тільки у випадку проведення огляду задля підвищення групи інвалідності.

Прийняття такого закону має сприяти посиленню соціального захисту осіб з інвалідністю.

Торік були скасовані періодичні повторні огляди для деяких осіб з інвалідністю, зокрема зумовленою анатомічними дефектами та необоротними порушеннями функцій організму. Але для решти зберігається необхідність підтверджувати групу інвалідності.https://zib.com.ua/





Ссылка на источник
Просмотров: 2023 | Добавил: adminus | Теги: реабілітація, інвалідність | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar